És recomanable crear un web per a un esdeveniment?

Web per a un esdeveniment d'empresa

Ets una empresa que organitza esdeveniments de forma habitual? Llavors ja saps de què estem parlant. Si no en tens costum, però vols començar a aprofitar els esdeveniments com a eina de promoció, aquest post t’interessa.

Per tal que un esdeveniment d’empresa assoleixi l’èxit, és necessari tenir molta cura de tots els detalls.

‘Una bona planificació és sempre pas previ a una bona execució.’

De tots els elements a tenir en compte a l’hora d’organitzar un acte d’empresa, n’hi ha un que cada cop ha anat prenent més rellevància: el web de promoció de l’esdeveniment.

webs per a la promoció d'esdeveniments

El web de promoció vé a ser l’equivalent del que, antigament, era el catàleg imprès, i que ara serveix per anunciar l’esdeveniment a Internet. Tanmateix, el web hi aporta altres avantatges afegits que no pot oferir un catàleg tradicional.
 

Avantatges de crear un web per a un esdeveniment

1. Flexibilitat i autogestió.

El disseny i els continguts poden ser autogestionables, cosa que aporta una gran flexibilitat. Permet fer modificacions i actualitzacions en qualsevol moment. Els canvis de darrera hora en el programa ja no representen un maldecap.

2. Imatge de marca i posicionament.

Un esdeveniment que té el seu propi web, amb el seu domini i un disseny a mida totalment personalitzat transmet professionalitat, confiança i rellevància.

Si, a més, el web està ben estructurat, conté tota la informació necessària, és de fàcil navegació i és visualment impactant tindrem ja bona part de l’èxit garantit.

El fet de comprar un domini exclusiu per a l’esdeveniment, que inclogui les paraules clau, ens ajudarà també en un bon posicionament a Google.

3. Promoció i publicitat.

Crear webs de promoció d’esdeveniments ens en facilita la difusió a través de les xarxes socials i de les plataformes específiques que publiquen tota mena d’actes. Un descompte “early bird” o un vídeo promocional, per exemple, ens ajudaran a viralitzar l’esdeveniment.

Altres maneres de donar-lo a conèixer inclouen l’enviament d’un e-mail a la base de dades, una invitació a la premsa, o el disseny de banners publicitaris. Tot dependrà del sector, del públic objectiu i del pressupost, entre d’altres condicionants.

4. Registre i inscripcions.

Si organitzem un esdeveniment per al qual és necessari un registre previ, amb pagament d’entrada o sense, un web ens facilita molt aquesta tasca.

A qualsevol hora del dia i en qualsevol moment, la persona interessada en pot fer la inscripció. Hi ha plataformes especialitzades, com ara Eventbrite, que ens poden alleugerir la feina i ajudar-nos en la difusió.

5. Interacció i networking.

La possibilitat d’interacció aporta un plus als participants d’un esdeveniment, que volen saber amb quines altres persones hi coincidiran. Aquest fet es dóna,  especialment, en jornades que inclouen activitats de networking.

Fer pública la llista d’assistents és quelcom bastant habitual. En altres casos, pot ser convenient muntar un xat o un fòrum a mida, a través del qual les persones puguin connectar abans del dia D.

Les apps creades “ad hoc” són també bones eines per connectar persones amb interessos comuns.

6. Seguiment de resultats

El control de l’eficàcia dels canals de promoció emprats, el feedback del nostre públic objectiu i la possibilitat de rectificar l’estratègia en funció d’aquesta informació continuament actualitzada és un avantatge que no té preu.

Tan sols haurem hagut de definir prèviament els objectius i els indicadors de rendiment (KPIs) que ens serviran per a mesurar les desviacions.
 

En resum…

És del tot recomanable crear un web per a un esdeveniment. Aquest tipus de webs són una solució flexible i econòmica, molt útils a l’hora de donar a conèixer un acte obert al públic en general i que permeten d’obtenir un feedback puntual per saber, en cada moment, quin és l’estat de la convocatòria.

Si l’esdeveniment és privat o reduït a un públic específic podria ser també interessant, en aquests casos més per qüestions d’imatge d’empresa que per objectius de difusió.

Com hem apuntat abans, conèixer els objectius ens guiarà a l’hora de buscar la solució estratègica més adequada i ens ajudarà a seleccionar les eines més precises per avançar cap a l’èxit.

T’ha agradat aquest article? L’has trobat interessant? El pots compartir?