Posicionament SEO: què és i perquè serveix

Avantatges-del-posicionament-SEO_640x220

SEO són les sigles de Search Engine Optimization o, el que és el mateix “optimització per a cercadors”. El posicionament SEO reuneix totes aquelles eines, tècniques i mètodes que serveixen perquè un web o bloc aparegui en una bona posició quan algú busca informació relacionada a través dels cercadors a Internet.

Un adequat posicionament SEO del nostre web permetrà que els clients potencials trobin la nostra oferta de productes o serveis en el moment que volen comprar.

Posicionament-SEO-empreses

 

Escollir bé les paraules clau

Les persones utilitzem termes de cerca o paraules clau, que són els textos que introduïm a la casella en blanc del cercador per tal de trobar la informació que busquem. Les paraules clau poden ser una sola paraula o, el que és més freqüent, una combinació de diferents paraules.

Els cercadors ens donen els resultats ordenats per rellevància, de més a menys, segons els seus criteris, ponderats per un algoritme. Aquests resultats apareixen a les SERPS o Search Engine Result Pages, que són les pàgines de resultats amb els llocs web que contenen la informació que més s’ajusta a la nostra cerca, que millor ens pot ajudar a solucionar el dubte que ens ha sorgit.

Treballar el posicionament SEO passa per escollir i potenciar les paraules clau que millor s’ajusten als productes i serveis que oferim. D’aquesta manera ens assegurem que els nostres clients ens troben a Internet.

 

Saber qui és el nostre públic objectiu

En primer lloc, hem de conèixer a fons qui són i com són les persones que poden comprar els nostres serveis o productes, i de quina manera la nostra oferta satisfa les seves necessitats.

Només amb la màxima informació sobre els nostres possibles clients podrem deduir quines són les expressions o paraules clau que utilitzaran per buscar el producte que nosaltres oferim.

 

El blog, al nucli del posicionament SEO

Els blogs són eines molt eficaces per treballar les paraules clau que ens connecten amb el nostre públic objectiu. Un blog o un apartat de notícies ens permeten mantenir el web en moviment, això vol dir un web dinàmic posat al dia. És la forma com avisem als cercadors i, en especial a Google, que el web ofereix informació vàlida, rellevant i actual. Així és com millorem el nostre posicionament.

 

Una bona estratègia és clau

Una bona estratègia de posicionament SEO basada en el màrqueting de continguts continua essent el camí més estable i segur. Gràcies a unes paraules clau ben escollides i a les publicacions periòdiques al bloc es van guanyant posicions al cercadors de forma progressiva. Els resultats van millorant amb el temps, però cal ser constants i pacients: és una feina a mitjà i llarg termini.

Amb les darreres penalitzacions imposades per Google per tal de frenar pràctiques abusives de SEO, val la pena no arriscar-se. Hi ha tàctiques que assoleixen resultats molt ràpids, però que no agraden a Google i que poden suposar, fins i tot, la desaparició del web dels seus resultats de cerca.

I vosaltres, què en penseu?